Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Suggestie 1: Tentoonstelling Kunstenares Frida Kahlo in Brussel

3 april - 30 april

We denken aan een “Bezoek aan de werken van Kunstenares Frida Kahlo in Brussel, dicht bij het Centraal Station. Met een trein-combi-ticket naar Brussel geraak je er vlot. Bij interesse  voor deze activiteit, laat dan een seintje om eventueel verder af te spreken indien mogelijk. Dit zou best ergens in april kunnen.

Wie heeft zin om mee te gaan? Meldt je via: info.pimpernel40plus@gmail.com

Samen naar de tentoonstelling van Frida Kahlo: ‘The Immersive Experience’ met de trein! Koop met de NMBS-code een Discovery Ticket op nmbs.be/discovery en reis H/T naar Brussel Centraal met 50% korting.

 

DOMPEL JE ONDER IN DE BIOGRAFIE VAN FRIDA KAHLO ©

Op de immersieve biografie van FRIDA KAHLO © in Brussel worden geen werken van de kunstenares getoond, om specifiek te focussen op wat met immersieve technieken kan worden verwezenlijkt. We brengen de volledige biografie van de kunstenares op een vernieuwende manier tot leven aan de hand van historische foto’s, originele films, digitale omgevingen, kunstinstallaties, objecten uit diverse collecties en muziek geschreven als begeleiding bij sleutelgebeurtenissen uit Frida Kahlo’s leven. Op die manier laten we bezoekers kennismaken met haar ongelooflijke levensverhaal.

 

DIGITALE BEELDVORMING EN VIRTUAL REALITY VOOR EEN UNIEK PORTRET

Digitale technologieën en driedimensionale 360º-projecties voeren je mee doorheen het leven van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo ©. De nieuwste technieken veranderen je bezoek in een kleurrijke, immersieve en ronduit unieke ervaring. Ervaar een volledig nieuwe manier om je kennis te vergroten en het ongelooflijke verhaal van deze kunstenares te leren kennen.

Om je ervaring echt te overtreffen en te genieten van een onvergelijkbare onderdompeling in de wereld van Frida Kahlo, kan je nu profiteren van een exclusieve beleving met een VIP ticket.

 

IN DE 21e EEUW IS DE LEGENDE VAN FRIDA KAHLO © RELEVANTER DAN OOIT

Haar biografie boeit, verrast, inspireert en schetst een vrouw die tegenslag te boven is gekomen dankzij haar volharding, kracht, talent en rebelse karakter. Een vrouw met een onnavolgbare persoonlijkheid die haar tijd ver vooruit was.

 

Beschrijving

Hoe ontstaan legendes? Dompel je onder in het leven van Frida Kahlo en beleef een unieke ervaring in Brussel. ‘Frida Kahlo: The Life of an Icon’ is geen gewone tentoonstelling, maar een immersieve biografie. Het concept bestaat uit een 360°-wandeling door het leven en de loopbaan van de beroemde Mexicaanse kunstenares. Daarvoor verleggen we de grenzen van de immersieve tentoonstellingen. We projecteren niet alleen foto’s en films in groot formaat op de muren van de Hortagalerij, maar bieden ook een unieke vr-ervaring over een van de meest invloedrijke kunstenaressen ooit. Zin om het leven van de legendarische Frida Kahlo met eigen ogen te ervaren? Bestel als eerste je tickets voor dit fantastische evenement!

 

Dit mag je verwachten

‍👨‍🎨 Een reis voor alle zintuigen doorheen het ongelooflijke leven van Frida Kahlo
🌟 Een nagelnieuw concept: de immersieve biografie. Ontdek de loopbaan van de Mexicaanse kunstenares op een heel nieuwe manier!
🖥️️ Een ervaring die de grenzen van de immersieve tentoonstelling verlegt: archiefbeelden, videoprojecties in groot formaat, kunstinstallaties van de nieuwste generatie, virtual en augmented reality …
🥽 Maak je ervaring compleet met een VIP ticket: een totale VR immersie in de wereld van Frida Kahlo
👉 In de Hortagalerij in het centrum van Brussel

 

Info

🕒 Openingsuren (tijdsslots beschikbaar elk half uur):
– Buiten de schoolvakanties: dagelijks (behalve op dinsdag) van 10 tot 18 uur (laatste vertrek om 17 uur)
– Schoolvakanties: dagelijks van 10 tot 18 uur (laatste vertrek om 17 uur)
⏳ Duur van het bezoek: 1 tot 1,5 uur
📍 Locatie: Hortagalerij
👤 Minimumleeftijd: geen
♿ Toegankelijkheid: deze tentoonstelling is toegankelijk voor PBM
✔️ Tijdens de volledige looptijd van deze tentoonstelling gelden specifieke maatregelen om ieders veiligheid te verzekeren

 

Gegevens

Begin:
3 april
Einde:
30 april