Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lesbian Visibility Day/Week

23 april @ 15:00 - 23:59

Eind april viert de wereld Lesbian Visibility Week.
Het is allemaal begonnen in het LA van de jaren 90, toen een aantal vrouwen vonden dat op de Pride Parades de ‘G’ veel meer opviel dan de ‘L’.
Ze wilden dat anders, het begin van de Lesbian Visibility Week. De week focust op de lesbische identiteit in al haar facetten.

Dag van de Lesbische Zichtbaarheid.

Ook HLWM (Homo- en Lesbiennewerking Mechelen, www.hlwm.be) vindt dat de L meer aandacht verdient dan nu het geval is. De visibility/zichtbaarheid gaan we letterlijk interpreteren. We organiseren een fotoshoot van lesbische vrouwen. Het is de bedoeling om de gemaakte foto’s nadien eenmalig op de muren van onze Babbelkroeg te hangen.

Datum: zaterdag 23 april vanaf 15 uur.

Plaats: Babbelkroeg, Steenweg 32 achter het standbeeld van Margareta van Oostenrijk (hartje Mechelen dus). Derde verdieping. De fotoshoot zelf vindt buiten plaats, op en rond de regenboogbank voor ons café.

Voor wie: vrouwen/transgenders only (al zal de bestaffing die dag wel door mannen gebeuren, we hebben geen vrouwelijke vrijwilligers!).
Wat: fotoshoot plus gratis koffie en een stuk taart voor wie komt opdagen.
Nadien: we printen de foto’s uit en hangen ze een van de komende vrijdagavonden in onze Babbelkroeg op. Een reden om nadien nog eens terug te komen.
Registratie: verplicht, zodat we een idee hebben van hoeveel mensen we mogen verwachten (bovendien is de capaciteit van ons café beperkt). Stuur ons een mail (info@hlwm.be) en laat weten met hoeveel je komt. Doe dat ten laatste op 20 april.

Extra INFO:

Trots- en zichtbaarheidsdagen gewijd aan verschillende groepen die deel uitmaken van de LGBT-gemeenschap (lesbiennes, homomannen, biseksuelen, transgenders en niet-conforme personen, interseksuelen enz.) zijn uiterst belangrijk omdat het belangrijk is om het bewustzijn van de specifieke strijd en behoeften van elk van deze groepen.
Lesbische Visibility Day viert lesbische rolmodellen en lesbische cultuur en diversiteit, en vergroot het bewustzijn van de problemen waarmee lesbiennes te maken hebben. In termen van medische problemen, bijvoorbeeld, zien veel vrouwen die seks hebben met vrouwen na om een ​​gynaecoloog te zien wanneer ze seksueel actief worden en missen ze informatie over de preventie van soa’s die kunnen worden overgedragen tijdens lesbische seks. Wat geestelijke gezondheidsproblemen betreft, komt angst vaker voor bij lesbische en biseksuele vrouwen dan bij heteroseksuele vrouwen. Depressie is een groot probleem onder lesbiennes die hun seksuele geaardheid moeten verbergen, religieuze of etnische discriminatie ervaren of relatieproblemen hebben zonder ondersteuningssysteem. Om nog maar te zwijgen van het feit dat corrigerende verkrachtingen en andere haatmisdrijven tegen lesbische vrouwen nog steeds veel voorkomen in sommige delen van de wereld.

Gegevens

Datum:
23 april
Tijd:
15:00 - 23:59

Locatie

HLWM Babbelkroeg Mechelen
Steenweg 32
Mechelen, Mechelen 2800 België
+ Google Maps
Site:
www.hlwm.be