Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gay Pride (Antwerpen) (LGBTQ+)

11 augustus 2021 - 15 augustus 2021

In 2021 vindt de veertiende editie van de ‘Antwerp Pride’ plaats van woensdag 11 t/m zondag 15 augustus. De ‘Antwerp Pride’ is een meerdaags feestelijk evenement met een homocultureel karakter, dat sinds 2008 in de Belgische stad Antwerpen plaatsvindt.

Aanvankelijk eind juni, maar tegenwoordig in het tweede weekend van augustus

Het evenement trekt jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers.

Een van de doelen is om Antwerpen te presenteren als homovriendelijke stad. Hiermee onderscheidt de ‘Antwerp Pride’ zich van de Belgian Pride in Brussel, die oorspronkelijk een meer demonstratief karakter had. Daarmee is de ‘Antwerp Pride’ vergelijkbaar met de eveneens van oorsprong puur feestelijke Amsterdam Gay Pride

Onder de slogan “#notjustwords” focust de veertiende editie van Antwerp Pride op online discriminatie en pestgedrag. Hoe we in onze maatschappij met mekaar omgaan begint namelijk bij onszelf. 

De veertiende editie van Antwerp Pride vindt dit jaar plaats van woensdag 11 augustus tot en met zondag 15 augustus. Aangezien het nog te onzeker is of er al dan niet grote evenementen kunnen plaatsvinden deze zomer, zullen er deze zomer nog geen parade of festivals zijn, maar niet getreurd: We hebben heel wat voor je in petto!

 

PROGRAMMA 2021

Dit jaar plannen we een feestelijke openingsavond in openlucht, komt er een gloednieuwe Pride Village, een vervolg op het succesvolle Trail of Stories van vorig jaar, de Human Rights Friday en zijn ook veel van onze partners al druk in de weer met het maken van zomerse Pride plannen. Je kan er binnenkort alles over lezen in het Antwerp Pride Magazine of via onze website

Een ding staat vast: De regenboog zal deze zomer opnieuw glitteren boven de Scheldestad. Houd je mailbox en onze social media-kanalen in de gaten, want het belooft de moeite te worden. Binnenkort meer!

 

THEMA

Denk na voor je iets post want woorden zijn #notjustwords.’ We vinden dat het welletjes is geweest met de groeiende onverdraagzaamheid op sociale media, zowel buiten als binnen de LGBTQIA+ gemeenschap.  Met dit thema willen we geen grote eisen stellen of oproepen lanceren, maar wel een bekommernis uitdrukken omtrent haat, bullying en discriminatie op sociale media.

  

info@antwerppride.com

https://www.beleven.org/feest/antwerp_pride

 

 

Antwerp Pride 2022
Datum: 10 t/m 14 augustus 2022

Gegevens

Begin:
11 augustus 2021
Einde:
15 augustus 2021
Site:
https://antwerppride.com/the-antwerp-pride-2021-theme/