Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

UITGESTELD – Filmvoorstelling “Summerland” (UK-2020)

7 november 2021 @ 14:00 - 17:00

SUMMERLAND (UK-2020)

Regisseur-scenariste: Jessica Swale

Met: Gemma Arterton, Gugu Mbatha-Raw, Tom Courtenay, Penelope Wilton, Lucas Bond e.a.

 

Dover (Kent), Engeland 1975. Schrijfster Alice Lamb werkt aan een autobiografisch boek over haar wedervaren tijdens de tweede wereldoorlog.

Dat boek begint in 1941, in Dover, waar Alice Lamb, toen een nog jonge ambitieuze aspirant-schrijfster, zich in haar werkkamer opsluit om te werken aan een boek over mythes en magie. Ze blijkt tevens een al erg verbitterde vrouw, die in het dorp door iedereen wordt gemeden omwille van haar afstandelijk en nukkige gedrag.                 Wegens hevige bombardementen boven Londen, worden er veel kinderen vanuit de hoofdstad preventief overgebracht naar het platteland. Daardoor wordt op een gegeven moment het isolement van Alice doorbroken als ze, erg tegen haar zin, de jonge Frank in haar huis onderdak moet geven. Maar net door zijn aanwezigheid komen bij haar emoties uit het verleden naar boven; emoties die ze héél lang probeerde te onderdrukken. Via flashbacks komen we dan te weten hoe ze ooit de liefde van haar leven verloor. . . .

Summerland is een sfeervolle film die behendig laveert tussen feelgood-movie en luchtig oorlogs-melodrama. Het is zeker géén oorlogsfilm maar een melodrama waarin verschillende thema’s worden samengebracht die spelen gedurende de oorlog. Die is dus in feite meer het decor dan het onderwerp van de film, net zoals het visueel fantastisch mooie Dover met de prachtige krijtrotsen. De film vertelt niet alleen een mooi en ontroerend verhaal maar bevat ook de nodige portie humor.

In het Roze Huis – Draakplaats 1 – 2018 Antwerpen – 2de verdiep

De sterke cast van de film is een enorm pluspunt met vooral ook Penelope Wilton, Tom Courtenay én de jonge Lucas Bond als Frank. Hoofdactrice Gemma Arterton speelt volstrekt natuurlijk én geloofwaardig. Het klinkt misschien cliché maar ze ‘draagt’ de film volledig als de ietwat wereldvreemde en chagrijnige lesbienne, die plotseling tegen wil en dank opgescheept zit met een jonge vluchteling uit Londen.

Gegevens

Datum:
7 november 2021
Tijd:
14:00 - 17:00

Locatie

Het Roze Huis
Draakplaats 1
Antwerpen, 2000
+ Google Maps