Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationale Vrouwendag – Activiteitenkalender

8 maart @ 08:00 - 17:00

INTRO:

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag (8 maart 2021) organiseert WIFTM Belgium één van de grootste evenementen ooit in België omtrent vrouwendag. Aan de hand van verschillende activiteiten wil WIFTM Belgium een positief signaal de wereld in sturen wat betreft vrouwenemancipatie en gendergelijkheid.

Naast de eigen activiteiten, wil WIFTM ook via www.internationalwomensday.be een interstedelijke activiteitenkalender publiceren. Hierin kan iedereen raadplegen welke activiteiten in zijn of haar buurt in het kader van Internationale Vrouwendag bijgewoond kunnen worden.

 

Meer uitleg:

Persbericht voor digitale conferentie en de activiteitenkalender naar aanleiding van de Internationale vrouwendag (internationalwomensday.be)

Naar aanleiding van de Internationale vrouwendag (8 maart 2021) organiseert Women in Film, Television & Media Belgium (wiftm.be) een nationaal online evenement.

Op 7 maart 2021 vindt er een digitale conferentie plaats die live wordt uitgezonden vanuit het Atomium te Brussel en Kinepolis Gent. Tijdens deze conferentie laten we verschillende bekende gasten, waaronder Maaike Cafmeyer en Christine Mussche, aan het woord om thema’s zoals beeldvorming, ondernemerschap, juridisch kader en vrouwen in religie te bespreken. De dag wordt afgesloten met een live DJ-set van Kittin (misskittin.com)

Naast de livestream is er een playlist voorzien met exclusieve interviews met nationale en internationale gasten, artistieke performances en andere content.

Er zullen o.a. exclusieve interviews plaatsvinden met Petra De Sutter (Vicepremier België), Fleur Pierets (auteur ‘Julian’), Kate Nash (Glow, Netflix) en Jessica Pimentel (Orange is the new black, Netflix).

Plaatselijke initiatieven rond gendergelijkheid in grootsteden als Antwerpen, Gent en Brussel worden in de kijker gezet en hun innovatief genderbeleid wordt hierbij toegelicht.

Verder bieden we gratis toegang tot een interactief platform met o.a. persoonlijk juridisch advies, speed-networking en workshops.

De show wordt gepresenteerd door Roos van Acker.

Ook zal er via de website een nationale activiteitenkalender gepubliceerd worden. Daarin worden alle activiteiten in de verschillende Vlaamse, Brusselse en Waalse steden en gemeenten opgenomen die in het kader van Internationale vrouwendag georganiseerd worden.

Eigen initiatieven kunnen ingestuurd worden naar info@wiftm.be en zullen ook toegevoegd worden in de activiteitenkalender.

Het evenement is kosteloos te volgen via onze website www.internationalwomensday.be.

De volledige programmatie en de nationale activiteitenkalender worden op 10 februari 2021 op onze website gepubliceerd.

Meer informatie kan je terugvinden op www.internationalwomensday.be

 

 

Indien je met uw stad/gemeente of een organisatie een activiteit wilt toevoegen aan onze kalender kan je dit formulier invullen en dan voegen we het toe: https://forms.gle/wBriJnSSv4hpPxKq7

Link naar promo video: https://www.youtube.com/watch?v=QK02pyJ25U4&ab_channel=WIFTMBelgium

Link naar FB evenement: https://www.facebook.com/events/770630893831024


 

 

Gegevens

Datum:
8 maart
Tijd:
08:00 - 17:00