Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Film-namiddag “AWOL” (2017)

3 november 2019 @ 14:00 - 17:00

met nederlandse ondertiteling

Verenigde Staten (2017) (85 min)

regie: Deb Shoval

scenario: Deb Shoval en Karolina Waclawiak
met: Lola Kirke (Joey), Breeda Wool (Rayna) en Dale Soules (Ruthie “ma”)

 

De 18-jarige Joey woont in troosteloos stadje in een voormalig steenkoolgebied in Pennsylvania, nu economisch totaal ontwricht. Ze heeft net haar middelbare school afgerond en werkt tijdelijk op de lokale zomerkermis. Om te ontsnappen aan de uitzichtloze werkloosheid in de regio moedigt haar alleenstaande moeder haar aan om bij het leger te gaan.

Dan ontmoet Joey de wat oudere Rayna, een verleidelijke maar eerder oppervlakkige blondine. Zij neemt Joey die avond mee naar haar huis, een sjofele trailer in een slechte buurt waar drugs en criminaliteit welig tieren, en het tweetal beleeft een passionele nacht.

Blijkt echter dat Rayna al 2 kinderen heeft én een man, Roy, een trucker met een bedenkelijke reputatie die vaak lang van huis is.

Joey’s zus en schoonbroer waarschuwen haar dan ook voor Rayna en noemen ze letterlijk zelfs “uitschot”. Maar al vlug is Joey tot over de oren verliefd op de egocentrische Rayna, die in feite een zo goed als uitzichtloos bestaan compenseert met een overdaad aan alcohol én seks. . .

 

Deze (independent of “indie”) film is het debuut van cineaste Deb Shoval, zelf afkomstig uit die regio in Pennsylvania. Het is niet alleen het erg meeslepende portret van de liefde tussen deze twee vrouwen, maar ook van de realiteit van de  moeilijke economische situatie en het leven op het verarmde Amerikaanse platteland.

 

De film (én korte bespreking) duurt ongeveer 1u40.

 

Omdat er nog ruim tijd over blijft trakteren we het aanwezige publiek daarna nog op een waarlijk sublieme frans-canadese kortfilm MARGUERITE (2018) duur 17 min, die ongetwijfeld een héél diepe indruk zal nalaten.

 

Al bij al een gevuld programma dus stipt starten om 14u!

 

Waar: In het Roze Huis – Draakplaats 1 te 2018 Antwerpen – op het 2e verdiep

Inkom: voor leden 2.00 euro/ niet-leden 4.00 euro.

Gegevens

Datum:
3 november 2019
Tijd:
14:00 - 17:00

Locatie

Het Roze Huis
Draakplaats 1
Antwerpen, 2000
+ Google Maps